Nord-Norge's første MC-klubb

Bodø Motorsykkel Club (BMC) ble stiftet i 1969 av en håndfull personer som hadde kjørt mye sammen. BMC ble dermed Nord-Norge's første MC-klubb! I dag er vi den største (og beste) klubben i Nord-Norge! Siden 1970 har vi arrangert treffet vårt, Saltfjellrally. 

Trivelig miljø
Som MC-klubber flest, består BMC av en masse ulike mennesker med en ting til felles; interesse for motorsykkel.

Vi har et variert og trivelig miljø, og er en klubb for alle typer motorsyklister, med alle typer sykler. Noen kjører på bane, mange kjører på treff, på ferie, eller i andre sammenhenger. Alt fra korte turer til og fra jobb, til lengre turer sørover i Europa. Og for å fjerne mulig tvil; vi driver ingen aktiviteter som kan støte noen!

Bli medlem
Hvis du har lyst til å bli medlem, ta kontakt! Opptak av nye medlemmer skjer på medlemsmøtene som holdes første søndag i hver måned kl. 20:00. For å bli fullverdig medlem i BMC må du ha mc-lappen og motorsykkel. Klubbens vedtekter forteller mer om reglene for støttemedlemer, prøvetid osv. Å være medlem medfører også noen plikter og litt arbeid. Men kan du tenke deg å "ofre" et par kvelder i året - til felles nytte og glede, er du velkommen blant oss! 

Klubbhus
Før klubbhusets oppstandelse var det kommunens bunker i Dreyfushammern som var stedet for  mekking, møter og sosialt samvær. Men BMC ble større, og bunkersen ble for liten. En prisverdig kjempedugnad av medlemmene førte til at klubbhuset stod ferdig i 1991.
7.juli 06 ble klubbhuset flyttet til Brattn, og 2.mai 07 kom den på plass på grunnmuren. En ikke helt ubetydelig jobb, økonomisk og administrativt.                                                                                                                                          
Klubbhuset har hatt svært stor betydning for fellesskapet i klubben. Her møtes vi til lørdagskafé, lygar- og rølpekvelder, stubbespikring, ferskfisk- og fårikålaften,  førstehjelpskurs og rundvask, og mye annet! 

Naturlig nok er det stort sett i vinterhalvåret dette pågår, for når våren kommer har vi jo ikke ro i ræva til å sitte innendørs. Da møtes vi helst under åpen himmel, langs landeveien, og foretrekker tøyhus.


Bunker
Selv om vi har langringsplass i klubbhuskjelleren, er det fremdeles bunkeren som er hovedbase for vinterlangring og mekking. Bunkeren er meget bra utstyrt med verktøy….- samt en kaffetrakter og en nedslitt sofa med vinterbleike medlemmer som mer enn gjerne hjelper til med det meste.

Torsdag er det egentlig mekkekveld, men det kan bli så som så med mekkingen… tiden flyr så fort når den ene løgnaktige mekke- og MC-historien følges av den neste.

Men det foregår masse seriøs skruing, og når våren kommer fremstår mang en sykkel i ny drakt, med  nye duppedingser, blankpolert og fin. Enkelte eiere har riktignok et lempfeldig forhold til kalenderen og er på desperat leting etter oljefilter i juni…